Tomatisõda ja viinamarjakorjamise pidu

1208

August on käes ja sellega koos ka suured festivalid ja palju külapidusid. Rääkimata sellest et augustis ei ole ühtegi nädalavahetust, kus meie lähikülades ei toimuks mõnda vahvat fiestat, toimub siin lähedal ka rahvusvahelise mõõtmega suurüritusi.

TOMATINA

kuulus tomatisõda, kuhu tullakse kokku üle kogu maailma.

Millal: 28. augustil 2019 (toimub alati augusti viimasel kolmapäeval)

Kus: Buñol, Valencia (üks küla meist Valencia poole – ca 25 km El Nido Felizist)

koduleht: http://latomatina.info/?lang=en

Juba mõned aastad on üritus piletitega ja tavaliselt viimse piletini väljamüüdud (kohale tuleb ca 20 000 inimest). Sel aastal on käesoleva hetke seisuga kõige odavamad piletid (12eur) juba otsas, aga saada on veel erinevaid kombinatsioone koos näiteks T särgiga või paella või õhtuse järelpeoga. Piletite eelmüük toimub ürituse kodulehe kaudu.

Mida see Tomatina endast kujutab?

Alguse sai festival 1945. aastal (vahepel keelati ära ja algas uuesti 1957) ja oli algselt kohalike lõbus meelelahutus, mis ajaga kasvas mastaapseks festivaliks. Tänaseks päevaks on see üks rahvusvaheliselt kõige tuntumaid ja külastatavamaid sündmusi Hispaanias.

Selga tuleks panna mugavad riided, mida ei ole kahju pärast ära visata (sest nad on tomatilögaga üleni kaetud) ja kaasa võtta varuriided pärast vahetamiseks. Kohapeal on olemas (tasulised) lukustatavad kapid varuriiete ja dokumentide hoiustamiseks.

Üritus toimub ennelõunasel ajal.

Ah et mismoodi see siis tegelikult välja näeb?

 

VIINAMARJAKORJAMISE PIDU –  Fiesta de la Vendimia en Requena

Requena-Utieli veinipiirkonna keskuses toimuv pidustus, millega tähistatakse viinamarjakorjamise hooaja algust

Millal: 21. augustist-1. septembrini 2019 (alati jääb vahemikku augusti viimane ja septembri esimene nädal)

Kus: Requena, Valencia (meie külast järgmine linn Madridi poole – ca 27 km meist)

koduleht: http://www.fiestavendimiarequena.com/

Mis toimub?

Hispaania vanim siiani toimuv Fiesta de la Vendimia – sai alguse 1948. aastal ja toimub 71. korda. Suurürituse tegevuste hulka mahub pidu päeval ja öösel,  jalgadega viinamarjade pressimine, erinevad protsessioonid ja lillede ohverdamine,  palju Valenciale omast paugutamist ja tuld jms.

Ülevaade eelmise aasta festivalist:

 

NB! meie juurest ühistranspordiga kumbagi kohta neist eriti hästi ei saa. Kui te ise autoga ei tule võin erikokkuleppel kohale viia ja ka järgi tulla.