Küülik õlles (küpsetatuna kiirkeedupotis)

1476

Küülikuliha on hõrk ja tervislik. See on väherasvane kõrgekvaliteediline dieettoiduaine ning muu hulgas sobib hästi ka podagrahaigetele ja diabeedikutele.

Vähese rasvasisalduse tõttu on küülikuliha soovitav valmistada koos vedelikuga, milleks võib olla vein, siider, puljong, kookospiim jne. Täna küpsetame küülikut õlleses kastmes.

Traditsiooniliselt valmivad küülikutoidud meil ahjupraena malm- või savinõus ning ahjuprae küpsemiseaeg on ca 1,5 tundi, kuid kiire elu juures on abiks teadmine, et maitsva toidu saab valmistada üsna lühikese aja jooksul ka kiirkeedupoti abiga.

Retsept on 4. inimesele.
Aeg: 20min ettevalmistamiseks ja ca 35min küpsetamiseks.

Vaja läheb:
1 küülik (ca 1,5kg)
5 väikest sibulat
2 küüslauguküünt
1 sp jahu
½ klaasi brändit
1 pakk purustatud tomatit (400g)
½ l heledat õlut
1 sp aedliivateed
2 lehte loorberit
näpuotsatäis piparrohtu
oliivõli
soola ja musta pipart        

Valmistamine:

Tükelda küülik, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista õlis panni peal.
NB! Soola ära väga palju pane, sest õlles küpsetatuna läheb toit muidu liiga soolaseks.

Tükelda sibulad ja küüüslauk. Lisa kiirkeedupotti 3 sp oliivõli ja sibulad ning küüslauk. Tõsta lihatükid potti, puista üle aedliivatee, piparrohu ja jahuga ning sega korralikult läbi. Vala peale brändi ja süüta põlema. Kui tuli on kustunud, lisa tomatikaste ja õlu.

Sule kiirkeedupott ja hauta 30 min loetuna hetkest alates mil kiirkeeduptt hakkab auru välja ajama.

Algne retsept näeb ette liha välja tõstmist ja kastme kurnamist, aga mul ei ole midagi selle vastu, et maitsetaimed kastme sees ka taldrikule jõuavad. Seega mina jätsin selle tegemata.

Kõrvale serveeri aurutatud või keedetud kartuleid.

Head isu!

Algne retsept (pisut kohendatud) on pärit Karlos Arguiñanolt https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201108/conejo-cerveza-9658.html